ponedeljek, september 28, 2009

Novi Člani

V nedeljo, 4.10. začnemo skavti stega Nova Gorica 1 z novim skavtskim letom.
Če se nam želiš pridružiti, sledi spodaj več informacij:


ČE SI STAR/A 8 - 10 LET:
Smo najmlajša skavtska veja in skupaj z Mavglijem ter našimi voditelji – volkuljo Akelo, kačo Kajo, panterjem Bagiro ter medvedom Balujem – živimo v džungli v skladu z džungelskima zakonoma:
- Volčič misli na drugega kakor na samega sebe.
- Volčič živi v krdelu v veselju in poštenosti.
V džungli (za cerkvijo Kristusa Odrešenika) se dobivamo vsako soboto med deseto uro in poldne, z izjemo skavtskih maš, ki potekajo enkrat mesečno ob nedeljah. Jeseni skupaj brlogujemo, pozimi se odpravimo na zimovanje, poleti pa sledi višek skavtskega leta: poletni tabor.
Skavtsko leto se začne z oktobrom, ko medse sprejemamo tudi volčiče mladiče. Ker je velikost našega krdela omejena v prid dobrega delovanja skupine, sprejemamo novince po sistemu »kdor prej pride, prej melje«. Kogar zanima letošnji (na voljo sta še dve mesti) ali vpis za naslednje leto, lahko dobi več informacij na kontaktni telefonski številki 040/438-296 (voditeljica Tereza Tomažič, Akela) ali preko elektronske pošte: tereza.tomazic@gmail.com

ČE SI STAR/A 11 - 15 LET:
Smo četa Zahodne Straže, to je veja izvidnikov in vodnic starih med 11-15 let. Zahodne zato, ker se nahajamo na zahodu Slovenije, straže pa zato, ker hočemo biti pozorni do okolice in tako stražiti dobre vrednote. Naše geslo pa se glasi: Do konca in naprej!
Izvidniki in vodnice smo razdeljeni v 5 vodov in sicer v tri dekliške vode (Kengurujke, Pande in Aligatorji) ter v dva fantovska voda (Tarantele in Medvedi). Pod vodstvom četovodij Ane Marinič (Nežne pande) in Mateja Fornazariča (Zavzetega medveda) ter pomočnice Katje Lapanje (Vedoželjna miška) se vsak teden srečujemo na vodovih sestankih, z izjemo skavtskih maš 1x na mesec. Jeseni in spomladi vsi skupaj pobegnemo za dan ali dva v naravo, kjer imamo razne skavtske aktivnosti, pozimi se za cel vikend odpravimo na zimovanje, poleti pa nas čaka vedno težko pričakovani 10-dnevni poletni tabor.
Ker bomo z oktobrom začeli novo skavtsko leto, vabimo tudi Tebe, da se nam pridružiš. Če si zainteresiran/a postati skavt/skavtinja, le hitro zavrti št. 040558513 (Ana Marinič) ali 040333369 (Matej Fornazarič), saj je št. prostih mest omejeno. Lahko pa nas kontaktiraš tudi preko elektronske pošte: ceta-ng1@googlegroups.com Drzni si in se nam pridruži!
V želji, da se oktobra srečamo, ti kličemo BODI PRIPRAVLJEN!

ČE SI STAR/A 16 LET:
Smo noviciat popotnikov in popotnic Klana Zahodnih poti. To je veja mladih, starih 16 let, ki se pripravljajo za vstop v najstarejšo starostno vejo, klan, ki temelji na poti, skupnosti in služenju.
Pod vodstvom voditelja Blaža Kragelj in voditeljice Ane Fornazarič se srečujemo enkrat tedensko, z izjemo skavtskih maš 1x na mesec. Jeseni in spomladi vsi skupaj pobegnemo za dan ali dva v naravo, kjer imamo razne skavtske aktivnosti, pozimi se za cel vikend odpravimo na zimovanje, poleti pa nas čaka vedno težko pričakovani poletni tabor.
Ker bomo z oktobrom začeli novo skavtsko leto, vabimo tudi Tebe, da se nam pridružiš. Če si zainteresiran/a postati skavt/skavtinja, zavrti št. 040363906 (Blaž Kragelj)
V želji, da se oktobra srečamo, ti kličemo SREČNO POT!

ČE SI STAR/A 17 - 21 LET:
Smo popotniki in popotnice Klana Zahodnih poti. Delo in druženje v naši veji temelji na poti, skupnosti in služenju.
Pod vodstvom voditeljev Urbana Stres, Janeza Mašere in voditeljice Ive Boltar se srečujemo enkrat tedensko, z izjemo skavtskih maš 1x na mesec. Jeseni in spomladi vsi skupaj pobegnemo za dan ali dva v naravo, kjer imamo razne skavtske aktivnosti, pozimi se za cel vikend odpravimo na zimovanje, poleti pa nas čaka vedno težko pričakovani poletni tabor.
Ker bomo z oktobrom začeli novo skavtsko leto, vabimo tudi Tebe, da se nam pridružiš. Če si zainteresiran/a postati skavt/skavtinja, zavrti št. 041364065 (Iva Boltar)
V želji, da se oktobra srečamo, ti kličemo SREČNO POT!

ČE SI STAR/A VEČ:
V Novi Gorici deluje tudi bratovščina odraslih skavtinj in skavtov. Naše geslo je: ODRASLI SKAVTI - VELIKI OTROCI!
Če želiš tudi ti z nami obuditi otroka v sebi, si drzneš na življenje pogledati tudi s skavtske plati ter si željna/en izzivov, pokliči 051355819 (Mateja Pavlin).

skavti stega Angelske vrtnice - Nova Gorica 1

Ni komentarjev: